Медия център

Нова концепция за лечение на остри и хронични риносинуити при децата

05.04.2019

Нова концепция за лечение на остри и хронични риносинуити при децата представи Алпен Фарма България на Втората Педиатрична УНГ конференция

 

На 15 и 16 февруари 2019 г. в гр. Правец се проведе Втората педиатрична оториноларингологична конференция. Събитието бе организирано от Българското сдружение по детска оториноларингология, под егидата на Европейското сдружение по детска оториноларингология. Платинен спонсор беше Алпен Фарма България. Конференцията събра на едно място водещи български и чуждестранни оториноларинголози, работещи с деца; педиатри и общопрактикуващи лекари от цяла България. Всички те споделиха своя клиничен опит, както и новостите в диагностиката и лечението на УНГ заболяванията в детска възраст.

В рамките на едночасов симпозиум на Алпен Фарма България председателят на Българското ринологично сдружение и Българското сдружение по детска оториноларинглогия проф. д-р Диляна Вичева, и педиатърът и детски гастроентеролог доц. д-р Миглена Георгиева направиха презентация на тема „Синусният микробиом при дисбиозата на риносинуитите – алтернативно лечение“.  Те представиха изцяло нова и много актуална концепция, като засегнаха проучвания, свързани със синусния микробиом, реализирани в клинични центрове в Европа, Австралия и Америка. Основните акценти в презентацията бяха поставени върху физиологията на мукоцилиарния клирънс и назалната вентилация, острите и хронични риносинуити, еубиозата и дисбиозата.

Втората лекция от симпозиума на Алпен Фарма България бе направена от д-р Иван Несторов, педиатър, лекар хомеопат. Тя беше на тема „Инфлуназал спрей за нос – щадящо лечение на възпалението“. Специалистът засегна физиологията на носовото дишане, дефинира хроничния риносинуит, както и постави акцент върху терапевтичните подходи при лечението на алергичен и ХРС.

Той представи предимствата на Инфлуназал – Луфа спрей за нос, който регулира възпалителната реакция, потиска еозинофилната свръхактивност, намалява отока и обструкцията на носното дишане, активира мукоцилиарния клирънс и съхранява функцията на носната лигавица.