Медия център

Осмата национална конференция «Алергиите и концепцията за лечението им в интегративната медицина»

08.04.2019

 

Алергиите – бичът на съвремието, и тяхното лечение от гледна точка на интегративната медицина беше основната тема на Осмата конференция по Шуслерова терапия и хомеопатия, организирана от Алпен Фарма България, която се проведе в Стара Загора, България, на 16-17.03.2019 г. Националният форум по традиция събра изтъкнати български и международни специалисти и разгледа нови изследвания в областта на хомеопатията.

Д-р Петер Емрих, Германия, специалист по вътрешни болести и обща медицина, хомеопат и Шуслеров терапевт, постави началото на конференцията с идеите си за ролята на минералния баланс за атопичната изява.

Лекцията на д-р Василка Юрукова, хомеопат и Шуслеров терапевт, беше посветена на инфекциите – другото лице на алергиите и хранителните непоносимости. Конвенционалното лечение на алергиите има за цел единствено да потиска алергичните симптоми. То не осигурява излекуване и води до други здравословни проблеми.

Проф. д-р Г. И. Резниченко, Катедра акушерство и гинекология, и проф. д-р Н. Ю. Резниченко, Катедра по дерматология и козметология, Запорожска медицинска академия, Украйна, представиха своя ценен опит с много добри резултати в приложението на Шуслеровата терапия при обострени хронични възпалителни заболявания на органите на малкия таз при жените и при херпес-вирусна инфекция.

За психосоматичната предиспозиция при алергиите и как алергичната изява може да бъде овладяна със средствата на хомеопатията говори д-р Искра Капинчева, лекар хомеопат и Шуслеров терапевт. А д-р Иван Несторов, педиатър и хомеопат, сподели своя ценен опит с уникалните хомеопатични лекарства на Немския хомеопатичен съюз (DHU) за лечение на алергични ринити – Luffa operculatа (D6, D30, D1000), Galphimia glauca (D6, D30, D1000) и Cardiospermum (D6, D30, D1000).