Медия център

Пробиотикът Актив Флора бейби бе официално представен пред лекари и фармацевти в България

29.10.2018

От септември 2018 г. пробиотикът Актив Флора бейби се предлага вече и в България. Официалната премиера на продукта пред лекарските и фармацевтични среди бе чрез поредица от специално организирани презентации и участия в специализирани лекарски конгреси. Лечебните му свойства представиха водещи детски специалисти и гастроентеролози в страната.

Заради уникалните му качества Актив Флора бейби бързо се налага като предпочитана пробиотична терапия в ежедневната лекарска практика. Само 1 доза от продукта съдържа между 6 и 12 милиарда активни живи бактерии Lactobacillus rhamnosus GG. Това го прави и единственият течен пробиотик в България със съдържание на толкова огромно количество от уникалната бактерия.

Лечебният ефект на Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) е доказан в стотици клинични проучвания

Lactobacillus rhamnosus GG е млечнокисела бактерия, която засилва устойчивостта на стомашно-чревната лигавица към чревни инфекции. Тя стимулира локалния имунитет, не води до подуване и до образуване на стомашни колики и значително намалява болката и тежестта в корема.

Lactobacillus rhamnosus GG е един от най-изследваните пробиотични щамове в света. Ефективността и безопасността му са доказани в СТОТИЦИ КЛИНИЧНИ ПРОУЧВАНИЯ, дори при недоносени бебета.

Една капка от Актив Флора бейби съдържа 1 милиард активни живи бактерии LGG. Това го прави доказано ефективен при:

  • остра инфекциозна диария с различен произход
  • ротавирусна чревна инфекция
  • колики и метеоризъм, дори и при новородени бебета с ниско тегло
  • диария вследствие на антибиотична терапия
  • хранителни алергии
  • вирусни инфекции
  • атопични дерматити, екземи

Active Flora Baby съдържа маслиново масло с мастни киселини, подобни на тези в кърмата. Приложим е по време на антибиотична терапия, от първия ден на лечението. Действието настъпва веднага.

Active Flora Baby е подходящ и за бебета и малки деца, и за възрастни. Препоръчителната дозировка за кърмачета и деца под 12 г. е 6 капки дневно по време на хранене. За деца над 12 г. и възрастни – 12 капки дневно.